Skip to main content

I veckans avsnitt av Modetipset Secondhand pratar Anna om sneakers och sina favoriter när det kommer till hållbara skoköp. Hon nämner bland annat Scorett SHOE REUSE där målet är att inga skor ska bli till avfall i ett för tidigt skede. Därför vill Scorett uppmana till ett mer hållbart synsätt på skors användning och har vidare introducerat skoinlämningsboxar i alla sina butiker!

 

Scorett SHOE REUSE

 

Genom sitt hållbarhetskoncept SHOE REUSE vill Scorett uppmana till att skänka skor man inte längre vill ha, istället för att låta dem stå oanvända i garderoben. På så sätt kan de ge glädje till någon annan genom kollektionen REUSE. Så här skriver Scorett om kollektionen på sin hemsida:

 

”REUSE är en kollektion skor som tas fram och rustas upp för dig som värnar om hållbarhet, eller börjar få upp ögonen för det cirkulära tänket. Vår skomakare ger skorna den kärlek de behöver för att användas på nytt och leva längre; inkluderat putsning, impregnering samt lagning vid behov. Med REUSE får du en sko som är unik i sitt slag. En sko som får chans att vandra vidare ett tag till, samtidigt som du själv blir ett föredöme för en mer hållbar konsumtion. Kollektionen finns att köpa online och i utvalda butiker.”

 

Care by Kavat

 

I avsnittet nämner Anna även Care by Kavat som med sin Repair Service ger slitna kängor nytt liv i sitt alldeles egna skomakeri i Kumla. Genom As New kan du hitta uppfräschade begagnade skor online eller låta dina gamla favoriter hitta ett nytt hem. Har du gamla Kavat-skor som fortfarande har mycket kvar att ge men som du tröttnat på? Lämna in dina skor i närmaste Kavat-butik!

 

Kavat har dessutom EU Ecolabel som är en oberoende miljömärkning välkänd över hela Europa. När skor får certifieringen EU Ecolabel garanterar det att materialen och produktionen följer strikta kriterier som är satta för hela livscykeln.

 

Annas favoriter på Sellpy

 

Anna har samlat sina absoluta favoriter när det kommer till sneakers på sin Sellpy-sida, in och kika innan någon annan hinner klicka hem dem! Du hittar listan HÄR.