Skip to main content

Det och mycket annat vill vi reda ut i vår podcast om secondhandmode Modetipset Secondhand.

Vi driver podden för att vi vill inspirera fler till ett mer sunt och miljömedvetet sätt att konsumera mode på. Vi vill komma bort från klimatdepp och istället bidra till klimatpepp.

Få secondhand-tips från oss

Varje söndag släpper vi nya avsnitt med det senaste inom mer hållbart mode och secondhand. Varannan vecka heter avsnittet ”Veckans fråga” där lyssnare kan ställa frågor. Har du en stilfråga, eller letar du efter en look som du vill köpa secondhand? Mejla oss en kort beskrivning eller en bild med vad du letar efter eller skicka oss ett DM på Instagram, så återkommer vi med förslag på var du kan fynda ditt drömplagg inklusive köplänk. Hur bra?

Behövs det då mer tips för att shoppa mer långsiktigt?

Ja! Vi får massor av frågor från lyssnare som vill veta om det är ok att shoppa secondhand från modekedjorna till var du hittar bästa secondhandbutiken. Vi vill helt enkelt att det ska vara lätt, i alla fall lättare, att göra rätt val som känns bra i magen.

Så är det okej att vara en shopaholic om du bara shoppar secondhand?

För att spara klimatpåverkan när du shoppar secondhand behöver du ersätta ett planerat nyinköp. Jämför med till exempel när du ”sparar” pengar på att köpa på rea. Det gör du naturligtvis inte, du gör ju av med pengar om du köper en jacka på rea. Men om du ändå behöver en jacka och gärna hade köpt den till fullpris, då sparar du faktiskt pengar om du hittar den till halva priset.